Politică

Macron și von der Leyen vor ca Xi Jinping să-l convingă pe Putin să oprească războiul din Ucraina

Președintele francez Emmanuel Macron va încerca să-l convingă pe omologul chinez Xi Jinping să îşi folosească influența asupra lui Vladimir Putin pentru a sprijini eforturile de pace în Ucraina.

Macron a anunțat acest demers la Beijing, unde este însoțit de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o demonstrație de unitate europeană în fața Chinei, în special în ceea ce privește problemele economice.

“China chiar a propus un plan de pace. E vorba de dorința de a avea o responsabilitate și de a încerca să construiască o cale spre pace”, a declarat el în fața unor cetățeni francezi care trăiesc în țara comunistă.

“Acest război, pe care în mai multe rânduri l-am calificat drept imperialist, colonial, a încălcat, de fapt, mai multe principii de bază ale Cartei Naţiunilor Unite, pe care noi (Franța și China, n.r.), ca doi membri ai Consiliului de Securitate, trebuie să le apărăm în mod hotărât.

Cred că a le apăra înseamnă, de asemenea, a merge împreună și a încerca să găsim o cale a păcii”, a adăugat președintele francez.

Potrivit lui Macron, China, în baza relației sale strânse cu Rusia, reafirmată cu ocazia recentei vizite de stat a lui Xi Jinping la Moscova, poate să joace un rol important în rezolvarea conflictului.

“Dialogul cu Beijingul este, prin urmare, indispensabil”, a conchis el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. VD Leyen – cel mai mare dezastru din istoria EU, fost dezastru al ministerului apararii German – intii il ameninta pe Xi apoi se auto invita “Emmanuel te rog pot sa vin si eu?” Daca as fi Xi as aranja pentru ea o intilnire cu unul dintre miile de instalatori sau electricieni din Beijing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *