Politică

MAE al Federație Ruse nu vrea să DISCUTE despre TEZAURUL românesc FURAT DE RUȘI

Vocea Rusiei: Ministrul român a declarat că s-a discutat despre livrările directe de gaz în România, fără intermediari. Există perspective pentru livrări directe?

Andrei Maslov: Într-adevăr, această temă a fost punctată de partea română în contextul problematicii cooperării economice bilaterale. Această problemă nu ţine de competenţa ministerelor de externe. Totodată, considerăm că în cazul existenţei interesului reciproc, această temă poate fi un subiect de discuţie al comisiei interguvernamentale ruso-române şi pe linia ministerelor şi companiilor de resort în cadrul discutării întregului complex al temelor cooperării bilaterale în domeniul gazelor.

Vocea Rusiei: Publicul nostru ne întreabă despre perspectivele restituirii tezaurului. Există o poziţie clară a diplomaţiei ruse în acest sens?

Andrei Maslov: Tema aşa-zisului tezaur nu figurează pe ordinea de zi a dialogului politic şi din această cauză nu a fost discutată. Această temă, aşa cum se ştie, a fost lăsată pentru discuţiile istoricilor, împreună cu alte teme care ţin de istoria comună. Pentru toate aceste teme a fost creată în 2004 o comisie mixtă. În cadrul negocierilor bilaterale, s-a discutat despre activitatea acestui mecanism şi ambele părţi şi-au exprimat dorinţa de continuare a dialogului în cadrul comisiei formate din istorici. În acest context, ministrul român şi-a exprimat interesul pentru creşterea ritmicităţii lucrului acestei comisii. În acelaşi timp, partea rusă a salutat decizia celor doi co-preşedinţi ai comisiei de a lărgi numărul de subiecte pe agenda comisiei.

REFERINȚE: Un jurnalist rus, în premieră, spune adevărul despre tezaurul României de la Moscova: NOI SUNTEM NIȘTE HOȚI!

 
via vocea rusiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *