Ultima oră

MAE salută adoptarea decretului Ghimpu

 Potrivit MAE, decretul prezidenţial este primul act oficial prin care sunt comemorate victimele regimului totalitar comunist şi trebuie privit ca un gest de solidaritate, fiind mai presus de interesele electorale ale iniţiatorului (preşedintele interimar Mihai Ghimpu – n.n.). „Întotdeauna se vor găsi politicieni care să spună că nu este momentul. Dar pentru adevăr şi pentru dreptate nu există un moment anume: adevărul este unul, mă miră faptul că unele forţe politice neagă un lucru evident demonstrat de istorie”, a declarat vicepreşedintele MAE, deputatul Iurie Colesnic, într-o conferinţă de presă.

„Sigur că există orgolii şi jocuri de putere în cadrul Alianţei de guvernare, pe cere le putem intui şi care s-au manifestat şi public. Sigur că PCRM şi neocomuniştii – retraşi după alegerile din aprilie anul trecut la alte partide – se grăbesc să trimită în derizoriu acest act. Ne întrebăm doar de ce domnilor Voronin şi Lupu le este teamă de adevăr? Până la urmă, ei trebuie să fie solidari cu această decizie, care este una corectă şi logică”, a declarat prim-vicepreşedintele MAE, Anatol Petrencu.

La conferinţa de presă a MAE au fost prezenţi şi Feodosia Cosmin şi Nicolae Baltag, victime ale deportărilor comuniste. “Amintirea acelor zile va rămâne vie mereu, nu trebuie să uităm de trecutul nostru şi să îl acceptăm aşa cum este”, a spus Feodosia Cosmin, care la şapre ani a fost exilată în Siberia împreună cu mama şi fraţii săi.

Potrivit MAE întreaga clasă politică este datoare să comemoreze victimele regimului totalitar comunist.

Sursa: Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *