Actualitate

MAEIE condamnă atacurile Moscovei asupra infrastructurii civile din Ucraina: „Populația civilă continuă să sufere mari pierderi în acest război. Acest comportament barbar, trebuie să înceteze imediat”

În cele 200 de zile ale războiului de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei, au fost uciși mii de civili nevinovați. Toți cei responsabili trebuie să fie trași la răspundere pentru acțiunile lor, în conformitate cu dreptul internațional, a transmis Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, lansat astăzi, 12 septembrie, la împlinirea a 200 de zile de la începerea războiului neprovocat și sângeros al Rusiei împotriva Ucrainei, relatează Jurnal.md.

„Populația civilă continuă să sufere mari pierderi în acest război, inclusiv ca urmare a atacurilor recente absolut nejustificate asupra infrastructurii civile din Harkov, care au lăsat fără electricitate mai multe regiuni din țara vecină.

Acest comportament barbar, în totală desconsiderare a vieții civililor, trebuie să înceteze imediat”, se menționează în declarația MAEIE.

Vă amintim că trupele lui Putin au invadat țara vecină la 24 februarie 2022.

De asemenea, menționăm că, stânga politică de la Chișinău: PSRM, PCRM, partidul „Șor”, și conducerea din UTA Găgăuzia nu au condamnat războiul. Mai mult ca atât, aceștia încearcă să destabilizeze situația din Republica Moldova prin proteste care ar fi cauzate de prețurile și tarifele mari fără să specifice că aceste sunt cauzate de război și șantajul energetic rus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *