Politică

MAEIE îi răspunde Mariei Zaharova: „Nu acceptăm asemenea declarații și ingerințe în treburile interne ale R. Moldova. Neutralitatea țării noastre nu înseamnă izolaționism”

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene condamnă declarațiile purtătorului de cuvânt al MID-ului de la Moscova, Maria Zaharova, în legătură cu parteneriatul Chișinăului cu NATO. Într-un comunicat, MAEIE precizează că relațiile cu diverse organizații internaționale, inclusiv cu NATO, reprezintă decizia suverană și independentă a Republicii Moldova, transmite Deschide.md.

„Nu acceptăm asemenea declarații și ingerințe în treburile interne ale R. Moldova. Neutralitatea țării noastre nu înseamnă izolaționism. Autoritățile dezvoltă parteneriate cu organizații și state pentru a păstra pacea și securitatea țării. Reamintim ca R. Moldova a stabilit o relație de cooperare cu NATO încă din 1992. Colaborarea cu această organizație, inclusiv prin intermediul Parteneriatului pentru Pace a adus și continuă să aducă beneficii reale pentru țara noastră, dar și pentru securitatea regională” a menționat MAEIE.

De asemenea, ministerul de Externe amintește că relația cu NATO se dezvoltă exclusiv în baza respectării neutralității Republicii Moldova, iar obiectivul urmărit de autorități este consolidarea securității cetățenilor și a statului, dar și contribuirea la promovarea securității regionale și a celei europene.

”Țara noastră aprofundează relațiile de prietenie cu toți cei care sprijină libertatea, pacea și securitatea în regiune” a conchis MAEIE.

Vă amintim că purtătorul de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a acuzat NATO de faptul că ar intenționa să atragă Republica Moldova în Alianță, pe fundalul situației din Ucraina și că ”pregătește din R. Moldova un poligon pentru confruntări geopolitice cu Rusia”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Practic Rusia va da cu “meutralitatea” in cap. Va spune ce sa faceti si ce sa nu faceti. Asta e bun pt voi, asta nu e bun. Daca o alta tara i-ar spune Zaharovei ce sa faca Rusia, cam cum ar fi ? Bineintele ca nu Zaharova e vinovata pt asta ci lungul sir de presedinti ai Rep Moldova care au facut ce le spunea Moscova. S-a creat doar precedentul, cu care Moscova s-a obisnuit. Acum vedeti la ce-i buna neutalitatea si ce costuri aduce. Este echivalentul “capului plecat”, sau “pozitia ghiocelului”, sau “chiloteii jos”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *