MoldovaSpre UE

MAEIE prezintă spre consultări publice Planul Național de Acțiuni pentru Aderarea R. Moldova la UE: „Implicarea cetățenilor este crucială pentru construirea unui viitor mai prosper în cadrul comunității europene”

Planul Național de Acțiuni pentru Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este prezentat spre consultări publice, anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Astfel, propunerile și recomandările pot fi expediate până la data de 12 octombrie 2023.

Acest document, menționează ministrul de Externe, Nicu Popescu, reprezintă un pas crucial pentru consolidarea legăturilor țării noastre cu familia europeană, scrie Radiomoldova.

„În prezent, suntem în plin proces de evaluare a corespunderii legislației naționale în raport cu legislația europeană și de atribuire a documentelor necesare pentru instituțiile responsabile de implementarea acestora. Planul dat va fi dezvoltat substanțial în urma procesului de evaluare, făcut împreună cu Comisia Europeană.

Îi invit pe toți cei interesați să participe la consultările publice și să împărtășească opiniile și sugestiile lor. Aderarea la Uniunea Europeană reprezintă un obiectiv major pentru țara noastră, iar implicarea cetățenilor este crucială pentru construirea unui viitor mai prosper în cadrul comunității europene”, a declarat Nicu Popescu.

Astfel, potrivit MAEIE, scopul aprobării planului constă în asigurarea implementării Acordului de Asociere, realizării prevederilor Programului de Asociere 2021-2027, a concluziilor și recomandărilor din avizul Comisiei Europene privind partea I a Chestionarului pentru aderare și a Raportului analitic privind partea a II-a a Chestionarului.

Proiectul poate fi consultat AICI.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *