CSI / RusiaMoldovaPolitică

MAEIE reacționează la declarațiile Moscovei „Relațiile R. Moldova, inclusiv cu NATO, reprezintă decizia suverană și independentă a țării noastre”

Relațiile Republicii Moldova cu diverse organizații internaționale, inclusiv cu NATO, reprezintă decizia suverană și independentă a țării noastre, a declarat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) în legătură „cu declarațiile false și calomnioase ale reprezentantei MAE rus despre cooperarea țării noastre cu Alianța Nord-Atlantică”. Referitor la parteneriatul Republica Moldova-NATO, MAEIE reiterează că acesta are o istorie de 30 de ani, fiind orientat spre dezvoltarea capacităților de contracarare a noilor provocări complexe și asigurarea securității cetățenilor și a statului nostru, scrie Radiomoldova.

„Menționăm că neutralitatea Republicii Moldova nu înseamnă autoizolare. Autoritățile dezvoltă parteneriate cu acele organizații și state care susțin și contribuie la menținerea păcii și securității în țara noastră”, precizează MAEIE.

De asemenea, instituția subliniază faptul că la Summitul NATO de la Vilnius, din 11 iulie curent, Alianța și-a reiterat suportul pentru integritatea teritorială, suveranitatea, independența și respectarea statutului de neutralitate al Republicii Moldova. De asemenea, statele NATO au declarat că sprijină dreptul suveran al Republicii Moldova de a-și alege modelul de dezvoltare, cursul de politică externă și de a-și decide viitorul fără careva ingerințe din exterior.

În aceeași ordine de idei, Ministerul de Externe sugerează reprezentantei oficiale a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei să citească integral articolul 11 din Constituția țării noastre, inclusiv aliniatul (2), care precizează că „Republica Moldova nu admite dislocarea de trupe militare ale altor state pe teritoriul său”, ori anume Federația Rusă încalcă în mod direct acest articol, mai notează MAEIE, potrivit sursei citate.

Vă amintim că purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova a sugerat joi, 20 iulie, că NATO ar atrage Republica Moldova în Alianță în pofida statului de neutralitate. Totodată, aceasta a mai spus că apropierea de Alianță implică „o pierdere completă a suveranității”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Bai moldovenilor,
    Care ati tavalito pe madama asta, Zaharova, de suspina asa mult dupa Moldova ?
    Zici ca e o catea in calduri!

  2. In primul rand ca Rep. Moldova nu a fost niciodata suverana. Suveran esti cand poti sa decizi singur asupra tot teritoriului tau. Ori in Transnistria si Gagauzia Rep. Moldova nu are nici un control, deci nu este suverana. Iar in privinta armata Rep Moldova a trait intotdeauna cu frica de armata rusa. Zaharova mai foloseste si expresia “poporul moldovean”. Care popor moldoveanm format din urmasii colonizatorilor rusi ce au inlocuit romanii trimisi in lagare in Asia ? Acesta e poporul moldovean, care vorbeste stricat romaneste si compune o fraza din cuvinte jumatate romana, jumatate rusa ? Acesta e “poporul moldovean” de care vorbeste Zaharova ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *