Social

Când sunt programate următoarele zboruri pe cursa Tel-Aviv – Chișinău

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) au venit luni, 9 octombrie, cu noi precizări după o ședință a Celulei de Criză în care a fost analizată situația de securitate din Israel. Astfel, potrivit unui comunicat al instituției, Ambasada Republicii Moldova din Israel funcționează în regim alert, fiind prestate doar servicii consulare de urgență, cum ar fi emiterea documentelor de călătorie, relatează Ziarul de Gardă.

Până în prezent, Ambasada Repulicii Moldova în Israel a primit 65 de solicitări pentru informații referitoare la situația din țară și a zborurilor comerciale.

„MAEIE recomandă tuturor cetățenilor R. Moldova care doresc să părăsească Israelul să utilizeze rutele comerciale disponibile în zilele următoare, fie că se îndreaptă spre Chișinău, București sau alte orașe din care pot călători mai ușor spre R. Moldova. Reiterăm că următoarele zboruri pe cursa Tel-Aviv – Chișinău sunt programate pentru: 10.10.2023; 11.10.2023; 12.10.2023 și 15.10.2023.

Ambasada R. Moldova în Israel a emis un comunicat prin care informează că vizele străinilor care se află legal în Israel și care expiră luna viitoare vor fi prelungite.

Reamintim importanța respectării cu strictețe a instrucțiunilor de securitate emise de autoritățile israeliene”, se spune în comunicatul MAEIE.

Duminică, 8 octombrie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova (MAEIE), Nicu Popescu, a anunțat că nu are informații despre cetățeni ai R. Moldova din Israel care ar fi fost luați prizonieri sau ar fi printre victime.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *