Actualitate

Maestrul Nicolae Botgros, mulțumiri României pentru oportunitatea de a se vaccina

Renumitul dirijor basarabean, Nicolae Botgros, a anunțat că s-a vaccinat împotriva coronavirus împreună cu toată familia, la Iași, și mulțumește României pentru șansă.

„Azi am vizitat orasul IASI ..!!! Ne-am vaccinat, toata familia .. Multumesc mult Romania ..!!!”, a scris acesta pe pagina de Facebook.

Cetățenii români din Republica Moldova se pot vaccina în România, chiar dacă nu au buletin. Un oficial al ministerului Sănătății de la București a explicat că tot ceea ce contează este Codul Numeric Personal (CNP), un număr pe care orice cetățean român îl are și care apare pe pașaport atunci când acesta este singurul act cu care se poate legitima cineva.

De asemenea, inclusiv cetățenii străini care primesc drept de ședere în România intră în posesia unui astfel de CNP, format din 13 cifre și care apare pe toate documentele de ședere temporară.

Maestrul Nicolae Botgros, supranumit magicianul viorii, este directorul artistic şi prim-dirijorul Orchestrei naţionale de muzică populară „Lăutarii”. El are 68 de ani și de-a lungul carierei sale a dus faima muzicii populare în zeci de state europene, în SUA, Australia, Noua Zeelandă, precum şi în toate statele din spațiul ex-sovietic.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *