Social

Magistrații Curții de Apel decid soarta bunicului care și-a violat nepoata. Procuror: „Bănuitul a declarat că recunoaște parțial vina”

Miercuri, 10 august, magistrații Curții de Apel au examinat recursul avocaților în legătură cu anularea măsurii de arest preventiv în privința acestuia, transmite TV8.

Procurorii cer menținerea Judecătoriei Anenii Noi care a decis plasarea bănuitului în arest preventiv pentru 30 de zile. Astfel, potrivit procurorului de caz, Dorel Zatic, dacă suspectul va fi eliberat, există riscul distrugerii probelor, dar și comiterii unor noi infracțiuni.

„Persistă riscurile care au stat la baza aplicării măsurii preventive și anume riscul de a se eschiva de la prezentarea în fața organelor de urmărire penală, credem că se poate eschiva.

De asemenea, există riscul de comitere de noi infracțiuni ori învinuitul cu aproximativ 3-4 luni în urmă, s-a eliberat din locurile de detenție. Persistă riscul de a distruge probele, cum ar fi audierea martorilor care nu toți au fost audiați, inclusiv cei care au fost audiați, pot să-și schimbe declarațiile dacă învinuitul se va afla în libertate”, a declarat Zatic.

„După înaintarea învinuirii, bănuitul a declarat că recunoaște parțial vina, însă careva declarații nu a făcut”, a subliniat procurorul.

Cât despre rapoartele de expertiză, Dorel Zatic a menționat că: „Am primit unul, dar nu vă putem divulga conținutul acestuia, fiindcă urmărirea penală încă continuă”.

Avocata învinuitului a refuzat să ofere informații.

„Nu fac niciun comentariu, nu pot să vă spun la moment absolut nimic. Vom aștepta decizia”, a menționat aceasta.

Pentru fapta pe care ar fi comis-o, bărbatul riscă închisoare de la 10 la 20 de ani sau detenție pe viață.

Menționăm că cazul șocant s-a produs duminică într-o localitate a raionului Anenii Noi. Un bărbat de 44 de ani şi-ar fi violat nepoata de 1 an şi 7 luni. Mama micuţei a anunţat poliţia şi a povestit că şi-a lăsat copilul în grija bunelului pentru câteva ore. Atunci, fetiţa a fost transportată la Spitalul Raional Anenii Noi, unde a fost examinată de medici. Ulterior, mama copilei a refuzat să o interneze în spital.

Ulterior, expertiza medico-legală a arătat că fetița de un 1 și 7 luni a fost violată. Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *