Ultima oră

Magistratul care a emis o hotărâre în cazul Moldova-Agroindbank a demisionat

Magistratul de la Judecătoria Buiucani, care în luna iunie a emis hotărârea de a interzice Băncii Naţionale a Moldovei să suspende dreptul de vot al noilor acţionari ai Moldova-Agroindbank a prezentat cerere de demisie, după ce a pronunţat acea decizie, a anunțat în cadrul unei emisiuni televizate ministrul Justiţiei, Oleg Efrim.

Motivul demisiei judecătorului este vârsta de pensionare, potrivit lui Oleg Efrima care a subliniat că există o tendinţă ca judecătorii care pleacă la pensie să admită abateri disciplinare pentru că ştiu că pleacă şi nu vor mai fi sancţionaţi.

Amintim că săptămâna trecută, în urma unei decizii judecătoreşti Băncii Naționale i-a fost interzis să suspende dreptul de vot al noilor acţionari de la Moldova Agroinbank. Banca Naţională a constatat că 5 dintre cei 7 acţionari noi de la Moldova Agroidbank, care deţin împreună 17 la sută din acţiuni, au desfăşurat activităţi prin înțelegere. Din acest motiv, ei trebuie să solicite permisiunea BNM de a intra în posesia acţiunilor, a declarat Guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *