Actualitate

MAI anunţă o expertiză suplimentară în cazul Reşetnicov

Contactat de TIMPUL, anchetatorul care se ocupă de cazul Reşetnicov, Alexandru Ciobănaş, a declarat că pe parcursul investigaţiilor au apărut unele acte medicale care nu au fost prezentate pentru prima expertiză legală. „Aceste documente ar putea să ne ofere mai multe informaţii despre starea lui Reşetnicov din ziua în care a fost răpit, dacă au fost sau nu depistate substanţe chimice necaracteristice organismului uman şi când anume i-au fost administrate acestea”. În sângele lui Reşetnicov au fost găsite nişte substanţe chimice care nu fuseseră depistate în cadrul expertizei făcute cu doar două zile înainte. Expertiza suplimentară urmează să stabilească dacă şi comoţia cerebrală, suferită de fostul director al SIS, a fost cauzată în timpul răpirii sau este una mai veche.

Potrivit anchetatorului, Artur Reşetnicov urmează să fie audiat încă o dată, dar nu numai el ci şi unii martori ce nu au fost audiaţi anterior, printre care medicii care l-au tratat pe fostul securist.

Şeful Departamentului de urmărire penală al MAI, Gheorghe Malic, a spus că vor fi efectuate şi alte expertize, dar nu pot fi dezvăluite detalii, pentru a nu prejudicia ancheta. Gheorghe Malic nu a specificat nici când vor fi făcute publice rezultatele anchetei. Referitor la acuzaţiile aduse de Reşetnicov Ministerului de Interne, şeful Departamentului de urmărire penală a declarat că acestea „sunt nişte aberaţii şi îngâmfări de-ale lui Reşetnicov”.

Între timp, investigaţiile în acest caz continuă. Anchetatorii verifică mai multe versiuni, inclusiv posibilitatea ca ex-directorul SIS, pe atunci candidat la funcţia de deputat, să fi fost răpit de colegii săi de partid în scopuri electorale.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *