Cultură

Mai liberi, cu „Vocea Basarabiei”

Vineri de dimineaţă, „Vocea Basarabiei” şi-a deschis uşile pentru toţi radioascultătorii şi colegii de breaslă, care au avut un cuvânt de felicitare sau încurajare pentru oamenii care îi informează non-stop, din 2000 încoace. Vizitatorii le-au mulţumit jurnaliştilor pentru că i-au informat în tot acest timp corect şi că au avut puterea să reziste în timpuri dificile, când fosta putere de la Chişinău demonstra că nu are nevoie de presă liberă şi independentă.

„Pentru mine, „Vocea Basarabiei” este totul. Este ceea ce simte neamul nostru, mai bine zis, ce simte orice român, în special cel ce trăieşte aici, în Basarabia… Au fost ani foarte grei, am trecut prin toate. Nu încercăm să ne plângem, dar am demonstrat că, prin rezistenţă, putem învinge cele mai mari greutăţi, sortite de viaţă”, spune unul dintre fondatorii acestui post de radio, Veaceslav Ţâbuleac. Colegul său, Valeriu Saharneanu, rolul căruia nu este mai puţin important în menţinerea pe piaţa mediatică a R. Moldovei a postului de radio, crede că „Vocea Basarabiei” a fost cu atât mai intensă, cu cât a avut susţinerea deplină şi sinceră a oamenilor simpli, acei oameni care n-au dorit să se mulţumească cu suspendarea licenţei şi, în final, închiderea postului de radio.

Pe întreg parcursul zilei, oaspeţii nu încetau să păşească pragul redacţiei, pentru a-i felicita pe jurnalişti. Printre ei s-au numărat politicieni, artişti, scriitori, colegi de la alte mass-media şi, nu în ultimul rând, radioascultătorii fideli. Şi echipa TIMPULUI le-a făcut o surpriză plăcută jurnaliştilor de la Radio „Vocea Basarabiei”. I-am găsit pe colegii noştri cu bună-dispoziţie, dar şi gânditori, în acelaşi timp. Gânditori, pentru că, după o perioadă dificilă, urmează una şi mai dificilă – când vor trebui să demonstreze celor care îi ascultă, pentru următorii alţi zece ani, că solidaritatea lor n-a fost zadarnică.

Echipa noastră n-a putut să lipsească de la aniversarea „Vocii Basarabiei”, deoarece înţelegem perfect prin ce au trecut şi de câtă bărbăţie au avut nevoie pentru a ajunge la o frumoasă aniversare. Directorul TIMPULUI, Constantin Tănase, a subliniat, pe bună dreptate, că „postul de radio „Vocea Basarabiei”, prin faptul că identifică adevărul şi îl promovează, îi face pe oameni să fie liberi”.

Dar să fim conştienţi că aceşti primii zece ani de activitate reprezintă abia fundamentul „Vocii Basarabiei”. Ceea ce au remarcat în unanimitate toţi cei care i-au vizitat pe sărbătoriţi a fost necesitatea păstrării şi întăririi acestui fundament. De aceea, le dorim jurnaliştilor multă luciditate, verticalitate şi longevitate…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *