Bună Dimineața

Mai mult circ, mai puțină pâine

Dan Balan, Ştefan Banică Junior, Alexandra Stan, Vera Brejneva, Dima Bilan și Filip Kirkorov vor încerca să distragă atenția oamenilor și să creeze subiecte de știri pentru jurnaliștii televiziunilor partinice. Pe 6 septembrie, la ora 11 dimineața, guvernanții vor încerca să boicoteze luarea de poziție a cetățenilor. La câțiva zeci de kilometri de capitală, Ilan Shor, primarul de Orhei, va face aceeași mișcare: un iarmaroc cu producători plătiți ce se va încheia cu un concert plin de fast.

În astfel de clipe, realitatea pare plăsmuită. Cei de la putere ne cred de vânzare, o turmă ce poate fi ademenită de câteva vedete, o societate interesată de circ și incapabilă de orice altceva decât să se zbânțuie sub ritmuri de dans.

Aceste jocuri de-a manipularea maselor ridică o mulțime de semne de întrebare: câți bani a investit Moldtelecom, companie de stat, într-un asemenea concert? Cum au fost plătiți artiștii ruși și români? De către cine? Care este rentabilitatea unui asemenea eveniment pentru o companie de telefonie mobilă cu cel mai mic număr de abonați? Potrivit presei, Ștefan Bănică Junior cere 10.000 de euro pentru un concert de 90 de minute, iar Filip Kirkorov practică un tarif muzical de 100.000 de euro pentru 40 de minute. 

Să le fie oare guvernanților într-atât de frică?

Poate că e (în sfârșit!) timpul să profităm de acest moment de slăbiciune din partea puterii și să fim statornici în cumpăna balanței. Să lăsăm la o parte circul, tragismul mioritic, treburile casnice și să cerem ce ni se cuvine – o viață acasă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *