Actualitate

Mai multe apartamente din capitală au fost puse sub sechestru din cauza datoriilor la apă

Alte 250 de titluri executorii au fost emise rău-platnicilor pentru achitarea datoriilor de circa 10 milioane de lei, informează IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al SA „Apă-Canal Chişinău”, în luna august în judecată au fost transmise 13 procese-verbale cu privire la amendarea persoanelor care creează impedimente în executarea titlurilor executorii.

Luna trecută executorii judecătoreşti au sechestrat şi au ridicat două automobile. În primul caz, proprietarul maşinii este un agent economic care avea o datorie faţă de SA „Apă-Canal Chişinău” în sumă de 18 mii de lei. Doar în jumătate de oră debitorul şi-a achitat restanţa. În al doilea caz, executorii judecătoreşti au sechestrat o maşină al cărei proprietar avea o datorie de circa 8,5 mii lei. Datoria a fost achitată în câteva zile.

Un alt consumator are la dispoziţie 10 zile pentru a-şi achita datoria. În caz contrar, automobilul său va fi scos la licitaţie, pentru a se reţine datoria existentă. Restul banilor vor fi restituţi proprietarului prin intermediul executorului judecătoresc.

TIMPUL.MD via IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *