Actualitate

Mai multe CATEGORII de persoane vor primi VACCINUL ANTIGRIPAL GRATUIT

La solicitarea Ministerului Sănătăţii şi Centrului Naţional de Sănătate Publică (CNSP), 160 000 de doze de vaccin antigripal, pentru persoanele din categoriile cu un risc sporit de îmbolnăvire, vor fi achiziţionate din Fonful de profilaxie al CNAM.

Vaccinul antigripal pentru lucrătorii medicali, colaboratorii vamali, copiii din internate şi persoanele instituţionalizate în azilurile de bătrâni va fi livrat direct la CNSP până la sfârşitul lunii curente.

Costul estimativ al lotului de vaccin antigripal este de 8 milioane lei, iar licitaţia publică pentru achiziţionarea acestuia este anunţată pentru data de 7 octombrie.

Conform caietului de sarcini pentru achiziţionarea preparatului de profilaxie a gripei, acesta trebuie să dispună de Certificat GMP pentru producere şi să fie însoţit de Certificat de origine a produsului, Certificat de conformitate şi Certificat de înregistrare a vaccinului în Republica Moldova.

Componenţa antigenică a vaccinului urmează să corespundă celei recomandate de OMS pentru sezonul de risc al răspândirii gripei în anii 2013 – 2014 din zona emisferei de nord.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *