Social

Mai multe localități din țară au avut de suferit în urma vântului

Fără curent sunt sate din raioanele Criuleni, Străşeni, Orhei, Teleneşti, Hînceşti, Călăraşi, Nisporeni, Anenii Noi, Cimişlia şi Ştefan Vodă.

În urma condițiilor meteo nefavorabile, peste 110 localități din 14 raioaone au fost deconectate de la energia electrică. Sate deconectate de la curent sunt înregistrate în raioanele Criuleni, Dubăsari, Strășeni, Orhei, Telenești, Hîncești, Călărași, Nisporeni, Anenii Noi, Cahul, Cimișlia, Briceni, Soroca, Fălești și mun. Chișinău.

La fața locului, pentru restabilirea curentului către consumatori, lucrează echipe specializate. În urma rafalelor de vînt au fost smulse de pe acoperișul mai multor clădiri foi de ardezie. În localitatea Bravicea, raioanul Călărași a fost afectat acoperișul grădiniței, iar în satul Țibirica, vîntul a distrus acoperișul gimnaziului. Acoperișurile mai multor case au fost distruse în raioanele Fălești, Anenii Noi, Căușeni și Hîncești. În teritoriu, pentru estimarea pagubelor lucrează comisiile pentru situații excepționale. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează oamenii să nu atingă cablurile electrice căzute și să apeleze serviciile de urgență în situații de risc.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *