Actualitate

Mai mulţi angajaţi cu funcţii de răspundere au fost reținuți

Potrivit poliţiştilor de frontieră, în septembrie, pe direcţia localităților Cahul – Oancea au fost depistate cutii şi saci plini cu țigări "Winston" – 4 990 pachete, "Ashima" – 1 900 pachete şi 35 165 de pachete marca "Plugarul".

De aceste ilegalităţi sunt bănuite mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 24 – 36 ani, majoritatea locuitori ai raionului Cahul, Chișinău și Soroca. Pentru facilitarea trecerii peste râul Prut a produselor de tutungerie, aceștia au atras în activitatea lor și persoane cu funcții de răspundere din cadrul Poliției de Frontieră, angajați ai Direcției regionale Sud.

Ulterior, la data de 16 decembrie, persoanele bănuite de contrabandă au fost reţinute în flagrant, prin organizarea ambuscadelor. Astfel, pe segmentul de responsabilitate al Sectorului Poliției de Frontieră Goteşti, în timp ce grupul încerca să transmită 20 de saci cu 16 000 pachete de ţigări "Plugarul", membrii acestuia au fost reţinuți. De asemenea, a fost reţinut şi un mijloc de transport de teren, cu remorcă și o barcă gonflabilă.

Despre cele depistate, polițiștii de frontieră au alertat colegii din România care au realizat măsuri speciale de cercetare în zona respectivă.

Ca urmare, sub conducerea Procuraturii Generale, au fost efectuate concomitent mai multe percheziții la domiciliile suspecților, de unde s-au ridicat arme de foc, muniții, sume bănești, telefoane mobile.

Cinci persoane au fost reţinute, dintre care doi sunt angajați ai Direcției regionale Sud, șeful Secției Echipe mobile și un subaltern.

publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *