Externe

Mai mulți cetățeni bulgari muncesc în străinătate decît în țară în acest moment

Circa 2.5 milioane de bulgari muncesc în străinătate, față de aproximativ 2.2 milioane care sînt active pe piața muncii din Bulgaria. Agenția națională bulgară de știri (BTA) a prezentat aceste date Institutului Național de Statistică și ale Institutului de Economie al Academiei Bulgare de Științe în fața jurnaliștilor la cea de-a 11-a întîlnire mondială a presei bulgare care a avut loc la Atena în această săptămînă, potrivit Agerpres.

Totodată, ea a atras atenția că numărul cetățenilor bulgari care au părăsit țara a variat între 13.000 și 24.000 de la un an la altul de la începutul acestui deceniu. Dintre aceștia, mai bine de jumătate au vîrste cuprinse între 20 și 29 de ani.

Totuși, rata imigației este mult mai mică decît cea din anii ’90, iar, potrivit statisticilor oficiale ale Ministerului bulgar de Externe, cel puțin trei milioane de bulgari locuiesc în străinătate, mulți dintre ei plecînd după căderea regumului socialist în urmă cu 26 de ani. Alții au părăsit țara mai devreme, în timpul comunismului.

De altfel, numai 230.000 de bulgari s-au întors în țară în ultimele decenii.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *