Social

Mai mulți miniștri ai Agriculturii din UE vor veni în R. Moldova pentru a participa la Ziua Națională a Vinului

Mai mulți miniștri ai Agriculturii din UE vor veni în Republica Moldova pentru a participa la Ziua Națională a Vinului, a anunțat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, în cadrul unei emisiuni. Oficialul a mai precizat că în ultimii ani s-au făcut eforturi majore ca vinul produs în Republica Moldova să devină de calitate înaltă, transmite Moldova 1.

„Vor fi invitați câțiva miniștri ai Agriculturii din Uniunea Europeană. Noi pe data de 6 septembrie vom face o conferință economică la care sunt invitați acești miniștri, vom semna un memorandum de susținere a Republicii Moldova între ministerele agriculturii, după care pe data de 7 septembrie vom deschide această sărbătoare. În plus, noi o să mergem cu ei la Cricova, pe un câmp, să vadă cum crește vița de vie, pentru că, spre deosebire de toți ceilalți, modul de a crește struguri în Republica Moldova nu este un proces economic, dar este un mod de viață”, a declarat Bolea.

Menționăm că Ziua Națională a Vinului va avea loc pe data 7 și 8 octombrie și se va desfășura, tradițional, în Piața Marii Adunări Naționale. Cea de-a XXII-a ediție va întruni 90 de vinificatori, sub umbrelă brandului de țară „Vinul Moldovei”.

Potrivit sursei citate, aceștia își vor prezenta produsele care le-au adus medalii la competițiile internaționale. Ziua Națională a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, cu sprijinul partenerului strategic USAID Moldova, prin Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *