Actualitate

Mai mulți moldoveni care dețin buletin și pașaport românesc vor fi OBLIGAȚI să le schimbe. Motivul este neașteptat

Astfel, toate localitățile vor folosi în denumirea lor litera "â" în locul literei "î", iar toate actele de identitate vor trebui schimbate în acest sens. 

Potrivit digi24.ro, toți românii al căror nume conține litera „î" sau care provin din localități a căror denumire conține această literă în interior vor fi nevoiți să își schimbe buletinele, pașapoartele sau permisele de conducere.

Proiectul prevede însă că denumirii noii unități administrativ-teritoriale în actele de identitate, pașapoarte și permise de conducere se va realiza odată cu înlocuirea acestora la expirarea termenului de valabilitate. Totodată, la cerere, actele respective vor putea fi modificate înainte de expirare.

Înscrisurile oficiale emise până la intrarea în vigoare a noii legi, în care denumirile sunt înscrise cu "î", își vor păstra însă valabilitatea, precizează profit.ro.

Proiectul de lege urmează să ajungă la președintele Klaus Iohannis, pentru promulgare. Măsura a fost propusă în condițiile în care, după 1989, litera „î" în interiorul cuvintelor a fost înlocuită cu litera „â".

Sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *