Actualitate

Mai mulți moldoveni își cumpără acte false românești cu până la 500 de euro, pentru ajunge în UE

Potrivit Poliției de frontieră din România, numai de la începutul acestui an au fost depistate 59 de cazuri de acest timp. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în luna octombrie, când poliţiştii de frontieră au descoperit aproximativ 30 astfel de documente, susțin polițiștii de frontieră de peste Prut. 

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la punctele de trecere a frontierei Albița și Sculeni. Potrivit Poliției de frontieră, actele false erau cumpărate de conaționalii noștri în Republica Moldova, contra sumei de la 50 până la 500 de euro și urmau a fi utilizate pe teritoriul statelor din UE, pentru a se angaja în câmpul muncii.

„Pentru a nu fi depistate la controlul de frontieră, persoanele în cauză se legitimau cu documentele personale, valabile, iar cele false erau ascunse în borsete, portofele, în buzunarele hainelor cu care erau îmbrăcate, dar şi lipite pe corp, în încălţăminte, în husa unui telefon mobil şi a unei tablete prinsă în plafon şi folosită pentru a viziona filme pe timpul călătoriei”, se precizează într-un comunicat de presă al I.T.P.F. Iaşi.

În momentul depistării persoanelor care au recurs la astfel de metode, poliţiştii de frontieră le-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor comise: fals material în înscrisuri oficiale sau complicitate la săvârşirea acestei infracţiuni etc. 

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *