Economie

Mai mulți moldoveni puneau în circulaţie bancnote false de 50 şi de 100 de euro

Din grupare făceau parte mai mulţi moldoveni, rolul cărora era să pună în circulaţie bancnote false, de 50 şi, respectiv, 100 de euro, aduse de peste hotare, scrie IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General de Poliţie, liderul grupării, în vârstă de 35 ani, originar din Orhei, introducea ilegal banii pe teritoriul Republicii Moldova, iar ceilalţi membri aveau rolul de a schimba banii falşi prin diferite scheme sau combinaţii ilegale.

Liderul grupării a fost reţinut în momentul când intenţiona să vândă încă 15 mii de euro falşi. În cadrul operaţiunilor de urmărire penală, poliţiştii au efectuat percheziţii la domiciliile membrilor grupării, unde au depistat şi ridicat bancnote de euro cu semne de falsificare, ştampile ale unor birouri notariale din România precum şi purtători electronici cu informaţii. Forţele de ordine au ridicat 16 mii de euro falşi ce urmau să fie puşi în circulaţie.

Actualmente, membrii grupării sunt cercetaţi penal în stare de arest pentru punerea în circulaţie a semnelor băneşti false sau a titlurilor de valoare false. Dacă instanţa de judecată îi va găsi vinovaţi de comiterea infracţiunii, aceştia riscă închisoare pe un termen de la 5 până la 10 ani.

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *