Actualitate

MAI organizează operațiunea UMBRIȘ

Astfel, colaboratorii poliţiei rutiere constată că mulţi dintre conducătorii auto care au fost sancţionaţi pentru umbrirea ilegală a geamurilor, înlătură peliculele la momentul documentării, ulterior din nou aplică pelicule pe geamurile maşinii şi sfidează cerinţele legale privind ordinea publică şi securitatea rutieră.

Sergiu Armaşu, şef al Direcţiei Poliţiei Rutiere a Ministerului Afacerilor Interne, a propus astăzi, în cadrul unei şedinţe video de lucru cu şefii subdiviziunilor poliţiei rutiere din cadrul unităţilor teritorial-administrative, ca şoferii care nu respectă prevederile Regulamentului Circulaţiei Rutiere şi umbresc geamurile autovehiculelor să fie sancţionaţi prin aplicarea punctelor de penalizare. În prezent, şoferii care întunecă parbrizul şi geamurile din faţă a autovehiculelor, primesc o amendă de la 100 la 200 de lei. Potrivit lui Armaşu, aceste amenzi nu sînt suficiente pentru a disciplina conducătorii auto.

Potrivit datelor Direcţiei Poliţiei Rutiere, pe parcursul primelor şase luni ale anului curent de către agenţii de circulaţie au fost documentate 696 cazuri de exploatare a vehiculelor deţinute cu abateri de la prevederile legislaţiei la capitolul umbrirea geamurilor. De asemenea, peste 12% dintre accidentele rutiere care au fost înregistrate de la începutul anului curent, s-au produs din cauza depăşirii vitezei stabilite, notează MOLDPRES. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *