Politică

Maia Sandu a promulgat legea prin care este ratificat Acordului cu UE privind participarea R.Moldova la LIFE

„Republica Moldova s-a alăturat Programului de mediu al Uniunii Europene. Am promulgat Legea cu privire la ratificarea Acordului cu UE privind participarea Republicii Moldova la LIFE, Programul european pentru mediu și politici climatice”, a scris șefa statului Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Începând cu anul 2023, autoritățile publice, organizațiile societății civile și antreprenorii din Republica Moldova vor putea depune în cadrul acestui program dosare pentru finanțarea proiectelor de mediu, care vor aduce standardele europene de mediu la noi acasă, scrie Radiochisianu.

Ideile de proiecte pot fi diferite, dar acestea vor promova tranziția spre o economie circulară, eficientă din punct de vedere energetic și rezistentă la schimbările climatice, și îmbunătățirea calității mediului prin diminuarea surselor de poluare și a pierderilor biodiversității.

Oamenii din Moldova merită să trăiască într-un mediu mai curat. Putem obține acest lucru doar prin eforturi comune, cu implicarea tuturor și cu sprijinul partenerilor europeni, a adăugat președinta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *