Actualitate

Maia Sandu a renunțat la compensația pentru factura de gaz. Cât i-a venit factura la gaz

Referind-se la factura la gaz care i-a venit, președinta a declarat, în cadrul emisiunii de la TV8, că factura pentru luna ianuarie încă nu a primit-o.

„Factura pentru luna ianuarie nu a venit. Cealaltă a venit și mi-am plătit-o – peste 800 de lei și a fost și compensația de 400 de lei. (…) Sunt oameni care muncesc în sectorul bugetar și se descurcă mai bine sunt alții care se descurcă mai greu. Sunt oameni care au trei, patru copii acasă și lucrează într-o funcție publică. Nu trebuie să se pună presiune pe ei. E un gest de solidaritate din partea celor care își pot permite acest lucru”, a declarat Maia Sandu.

În prezent tariful la gaz este de 10,26 de lei metru cub de gaz, iar Guvernul compensează facturile. Până la 50 de metru cubi de gaz tariful este de 6,80 metrul cub, iar până la 150 de metrii cubi tariful este de 7,90 de lei, scrie bani.md.

Vă amintim că Moldovagaz îi cere insistent ANRE-ului de a majora tariful la gaz pentru consumatori, la 15,58 de lei pentru metrul cub. Premierul Natalia Gavrilița a declarat, în data de 26 ianuarie, că tarifele vor rămâne neschimbate pentru consumatori în urma majorării compensațiilor alocate de Guvern.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *