UE / Nato

Maia Sandu, amenințată de un senator rus după discursul privind apropierea de NATO

Senatorul rus Andriy Klimov a lansat o amenințare la adresa Maiei Sandu, după ce președintele Republicii Moldova a vorbit despre apropierea de NATO.

Senatorul a comentat pe Telegram declarația Maiei Sandu despre posibila intrare în alianța militară NATO și a întrebat dacă președintele moldovean este pregătit să repete „politica suicidară” a omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, notează Glavcom.

Politicianul a spus că Maia Sandu are 50 de ani, dintre care 20 a trăit în URSS. În acest sens, Klimov consideră că ar trebui să cunoască istoria.

„Este doamna Sandu atât de indiferentă față de moldoveni și atât de dependentă de Washington și de slugile sale europene, încât este gata să repete politica sinucigașă a unor trădători naționali din Ucraina vecină precum Poroșenko și Zelenski?!”, a spus el.

După ce a amenințat-o pe Maia Sandu, senatorul și a dat de înțeles că problemele Ucrainei au început în 2014, după anunțarea planurilor Kievului de a adera la NATO.

Sursa citată amintește că șeful Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Oleksandr Mustyatse, a declarat anterior că Rusia plănuiește o invazie a Moldovei la începutul anului 2023.

De asemenea, Ministerul rus de Externe a acuzat Moldova de „hărțuire a vorbitorilor de limbă rusă”, după ce Moldova a retras licențele de emisie a șase posturi de radio și televiziune pro-ruse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Asta habar nu are ca traim intr-un secol dupa cel in care coloniile, popoarele s-au eliberat de metropole.
  REcunoasterea de catre Rusia a independentei republicilor desprinse de fostele imperii tarist si sovietica a fost o minciuna, o inselatorie, carevasazica.
  Mai rau este ca sunt multi ca el, pe acolo pe la Kremeli si in toata zona aia ureiasa a planetei unde civilizatia a patrus cu taraita, si care mai are mult pana patrunde bine, cat de cat acceptabil. Daca peizanilor nu i se poate cere mai mult e mai usor de inteles, dar pentru ditamai politicianul nu se poate accepta o asemenea declaratie.
  In concluzie, sanctiunile ar trebui sa includa toti membri legislativului rusesc inca scufundati in mentalitatea imperiala taristo-sovietica. Zelenski are dreptate, PUtin si poporul rus viseaza la refacerea fostului imperiu rusesc cu toate ipostazele regimurilor – de la Petru la Vladimir. De mai inainte, de la infiintarea acestui stat de dupa plecarea barbarilor mongoli.

  1. Cele declarate de Senator, sunt o simplă opinie. Politica unui stat de drept o fac vreo 3-7 persoane de prim rang. Deaceea ar trebui ca fiecare stat post sovietic să păstreze Calmul și neamesticul în treburile altuia. Dar faptul că MENTALITATEA unui popor/stat nu se schimbă cu deceniile, este o mare PROBLEMĂ. De asta e responsabilă intelectualitatea, stiinta, sistemul de educatie etc Sunt adoptate declaratii, conventii, rezolutii ONU, la care RM e parte semnatară, care sunt in favoarea statelor INDEPENDENTE, Dar cine le cunoaste și le respectă… În RM există 2 calendare – prosovietic și proeuropean, două serbări de Crăciun, Revelioane, i a Înveri Domnului.etc Cum ele sunt serbate ??? Ca ân anii 1917 sau ca in anul 2022/23 ??? Deci, problema este – CINE dictează agenda politică, economică, culturală etc etc a unui stat INDEPENDENT ??? Poporul sau cei de la anumite centre financiare ??? De ce referendumurile sunt neglijate // Sondajele sociologice oneste ??? PS. Referitor la Kiev – cine a aruncat prima piatră în acel război fratricid ??? DE aici ar trebui să înceapă analiza unui conflict sau maladii sociale –Cine a păcătuit PRimul …

 2. Democratie pe paine in fosta CCCP. Doamna Maia lasa la alegerea poporului deciziile hotaratoare pentru soarta RM. Poate ii reaminteste cineva de ce a fost aleasa, care au fost sperantele legate de alegerea sa in functia de presedinte a RM ? Acum, cu creierul spalat, declara cu nonsalanta ca va lua nota de vointa poporului ( care popor ?) oricare va fi alegerea acestuia, adica ar putea fi si varianta celor de la Kremlin pentru RM. Cu alte cuvinte numai ciolanul conteaza .
  Balansul asta intre est si vest s-ar putea sa ii dauneze , in loc sa aproprie RM de un parcurs european printr-o politica echilibrata si corecta se complace in balaceala cu noroi pescuind nu se stie ce. Gunoiul genereaza tot gunoi. Smecheria nu schimba cu nimic realitatile. Bagarea gunoiului sub pres nu rezolva problema pentru ca tot pute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *