Actualitate

Maia Sandu: Avem oameni care îi susțin pe Dodon și Usatâi și ne întrebăm de ce i-ar susține?

Potrivit fostului ministru al Educației, Igor Dodon a fost ministru timp de trei ani și cu toate acestea, nu s-au făcut reforme importante în sectorul economiei, iar Moldova era în clasamentele internaționale pe locul 100 și ceva. „Putem să ne amintim de interdicțiile Rusiei din 2007, nu contează dacă Dodon era ministru sau nu. Aceste interdicții au fost impuse oricum”, a declarat fostul șef al Educației. „Ca să ajungem să avem o guvernare responsabilă, trebuie să educăm societatea”, a concluzionat Maia Sandu.

Fostul ministru are prognoze sumbre pentru Moldova. „Nu avem soluții pe termen scurt, ci de durată medie și lungă. Chiar dacă vine un partid nou, să admitem o minune, chiar dacă avem un „dreamteam” (o echipă de vis) la guvern, probleme cu care se confruntă această țară nu pot fi rezolvate într-un an sau doi. Se descoperă lacune nu doar în sistemul bancar, dar și în alte sectoare. Mă refer și la sistemul energetic, și la sistemul social. Sunt probleme care s-au adunat în ultimii 20 de ani”, a ținut să sublinieze Maia Sandu.

Maia Sandu a exercitat funcția de ministru al educației al Republicii Moldova între 24 iulie 2012 și 30 iulie 2015. A lucrat în calitate de consilier al Directorului Executiv al Băcii Mondiale, pentru Moldova din 2010.

sursa: timpul.md (V.C.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *