Politică

Maia Sandu AVERTIZEAZĂ: Cei implicați în scandalul privind studiile premierului vor fi pedepsiți

Mai mult, dacă acestea activează în prezent în cadrul instituțiilor de învățământ care ar fi emis acte de studii falsificate riscă să fie demise. Anunțul a fost făcut de către ministrul Educației, Maia Sandu, în cadrul unui briefing de presă.

Declarația vine după ce Procuratura Generală a anunțat astăzi că există ”bănuiala rezonabilă că în diploma de 11 clase a gimnaziului nr.8 ”Ștefan cel Mare” din Chișinău, eliberată pe numele lui Chiril Gaburici sunt introduse date false”.

”Din ce am văzut eu, din scrisoarea Procuraturii se spunea că există bănuială. Înțeleg că acum trebuie să așteptăm un răspuns deinitiv de la Procuratura Generală, după care, în cazul în care se va constata că o instituție de învățământ din subordinea ministerului este implicată în emiterea unui act fals, atunci evident că vor urma consecințe. În primul rând, instituția sau persoanele care a fost implicate trebuie să fie sancționate conform Codului Penal, iar dacă acești oameni mai sunt în sistemul educațional, atunci de asemenea vor fi sancționați. Trebuie mai întâi să vedem care este decizia finală a Procuraturii”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, ministrul Educației a menționat că în cazul în care a existat acest fals și persoanele implicate mai activează în sistemul educațional, atunci acestea ar putea fi demise.

Realitatea.md amintește că scandalul studiilor prim-ministrului Chiril Gaburici a izbucnit după ce Ziarul de Gardă a publicat un CV-ul acestuia. Potrivit sursei, noul prim-ministru a picat BAC-ul şi a fost exmatriculat, iar studiile superioare le-a făcut la fără frecvenţă în cadrul unei universități care nu avea licență de activitate.

sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *