Politică

Maia Sandu cere la Davos sisteme antiaeriene: „Înţelegem că Ucraina este prioritară şi trebuie să le primească, dar sperăm să primim şi noi ceva”

Republica Moldova a cerut din partea aliaţilor săi sisteme defensive antiaeriene în timp ce războiul în Ucraina vecină continuă, dar eforturile Rusiei de a destabiliza Moldova au eşuat până în prezent, a declarat șefa statului Maia Sandu într-un interviu acordat joi, 19 ianuarie, agenţiei Reuters la Forumul Economic Mondial de la Davos.

”Am cerut sisteme de supraveghere şi de apărare aeriană. Înţelegem că Ucraina este prioritară şi trebuie să le primească, dar sperăm să primim şi noi ceva”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, ea a adăugat că Republica Moldova are nevoie de un ajutor financiar extern anul acesta care să fie cel puţin la nivelul celui din 2022, adică cel puţin 600 de milioane de euro, pentru a-şi proteja populaţia în faţa inflaţiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Stai putin ! De ce trebuie sa primesti si tu ceva ? Pai sa ne gandim, ce ai facut ca sa meriti sa primesti ceva ?
    Ai intrat de bunavoie in CSI. Ai un ministru care vrea sa ramana in CSI. Nu vrei sa te unesti cu Romania pt ca vrei sa ramai „independent” (o prostie care satisface nevoile politicienilor moldoveni de a fura, pt oamenii de rand nu reprezinta deloc un avantj, dimpotriva). Si atunci, de ce sa primensti tu sisteme de aparare ? Daca meritati asta puteai sa te unesti cu Romania, era foarte simplu. Dar atunci, nu mai puteau sa fure politicienii moldoveni, deci mare problema pt unii. In concluzia mea: moldovenii nu merita sisteme de aparare antiaeriene.

  2. „Dar atunci, nu mai puteau sa fure politicienii moldoveni” – puteau, si anume cot-la-cot cu cei romani. Haide sa facem mai intai curatenie in propria ograda!

  3. Respublica pobedistă sovietică molotova are o căruță de probleme sistemice ce o fac nefuncțională ca stat independent, neutru și suveran. Absolut TOȚI „politicienii” maldavani, chiar dacă cunosc și problemele și SOLUȚIA, nu fac absolut nimic care să se apropie de ADEVĂR pentru a se putea merge mai departe. În momentul când se va recunoaște oficial apartenența la NAȚIUNEA ROMÂNĂ (chiar dacă în două state separate) și se va merge întins numai pe această cale, renunțându-se la tot balastul bolșevico-moscălesc, populația va simți instinctiv că are motivația să își dorească să lupte pentru binele propriu și binele general și va face pași uriași înainte. Altfel fuga din bantustanul pobedisto-molotovenist va continua și mai intens, lumea vede și înțelege perfect că soluția mai bună e doar la o gârlă (Prut) distanță și procedează ca atare. De ce nu vor „politicienii” maldavani să meargă pe calea cea dreaptă??? Simplu: pentru că aceasta duce doar spre ReÎntregire Națională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *