Politică

Maia Sandu crede că va integra regiunea transnistreană în Uniunea Europeană

Preşedinta Maia Sandu a declarat că nu se va renunța la regiunea transnistreană în drumul spre Uniunea Europeană şi că autorităţile de la Chişinău lucrează pe ambele dimensiuni – îndeplinirea condiţiilor formulate de Comisia Europeană şi soluţionarea conflictului transnistrean.

Șefa statului a subliniat că „cu cât mai mult vom avansa pe calea integrării europene, cu cât mai mult vom crește standardele de viață ale cetățenilor”.

Nu renunțăm la regiunea transnistreană. Lucrăm pe ambele dimensiuni – îndeplinirea condițiilor formulate de Comisia Europeană, realizarea programelor de reformă și soluționarea conflictului transnistrean.

Cu cât mai mult vom avansa pe calea integrării europene, cu cât mai mult vom crește standardele de viață ale cetățenilor, cu cât mai multă siguranță va fi pe malul drept al Nistrului, cu atât mai mare va fi sprijinul cetățenilor de pe malul stâng al Nistrului pentru reîntregirea țării”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că R. Moldova nu a controlat niciodată regiunea transnistreană, aflată sub ocupație militară rusă din 1992.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Daca nu renuntati la Transnistria, Rusia nu va renunta la Moldova. In politica trebuie mult bun simt ceea ce nu au politrucii de azi. 2. Ce nevoie are Romania sau Europa de rusii din Transnistria? Bune-n cap.

  2. Doamna Presedinta
    La astia nu merge cu secera si ciocanul si mangaiatul pe crestet!
    La astia trebuie dat cu barosul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *