Politică

Maia Sandu – desemnată Personalitatea europeană a anului 2022 în cadrul premiilor Trombinoscope din Franța

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost desemnată Personalitatea europeană a anului 2022 de juriul Trombinoscope, anuarul lumii politice din Franța.

Premiul a fost înmânat joi, 16 februarie, Ambasadoarei Republicii Moldova în Franța, Corina Călugăru, în prezența juriului și editorului Trombinoscope, Francois-Xavier d’Aillieres, a reprezentanților presei franceze, și a personalităților politice marcante de la Paris, printre care Președinta Adunării Naționale, Yaël Braun-Pivet, și Prim-ministra Franței, Elisabeth Borne. 

Șefa statului Maia Sandu le-a mulțumit pentru aprecierea eforturilor Republicii Moldova de a rămâne parte a lumii libere și a avansa pe parcursul nostru european.

Premiile Trombinoscope sunt premii anuale, acordate politicienilor și personalităților din viața publică franceză și europeană. Începând cu anul 1992, Trombinoscope premiază personalități politice care s-au marcat prin activitate și profesionalism politic. Printre premianții distinși cu premiul „personalitatea europeană a anului” sunt Angela Merkel (2020), Christine Lagarde și Ursula Von der Leyen (2019), Federica Mogherini (2016) și alții.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Felicitari si la mai mare ! Este cel mai bun politician din Europa , nu numai din Moldova . O femeie desteapta , cu scoala adevarata , cu abilitati politice deosebite , curajoasa si demna ! Toti presedinti Moldovei pina la Maia Sandu , au fost niste mizerii umane , tradatori rusofili , lasi si cirpe de sters picioarele ! Bravo Maia Sandu , o adevarata eroina a neamului Romanesc !

    1. Hai să nu exagerăm. E DOAR a statalistă măruntă ce știe a cerși mai cu talent și… cam atât. Viziunea dumneaei depre lume și viață se rezumă la a încerca să țină în viață coptura purulentă de rit sovietic ce își zice RâMa, în dauna neamului românesc și a românilor de pretutindeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *