Politică

Maia Sandu, dialog comun cu Macron și Zelenski, despre „următorii pași ai R. Moldova și ai Ucrainei pe cale europeană” în cadrul Summitului CPE

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a avut joi, 1 iunie, un dialog comun cu președintele Franței, Emmanuel Macron, și cu cel al Ucrainei, Volodimir Zelenski, în cadrul Summitului Comunității Politice Europene (CPE), organizat în localitatea Bulboaca din raionul Anenii Noi.

„Împreună cu președintele Franței, Emmanuel Macron și președintele Ucrainei, VolodImIr Zelenski, am discutat despre următorii pași ai R. Moldova și ai Ucrainei pe calea europeană”, a anunțat scurt șefa statului, potrivit Ziarul Național.

Tot în marja Summitului CPE, Maia Sandu s-a întâlnit separat cu Emmanuel Macron, mulțumindu-i pentru susținere și prezență.



„M-am bucurat să-l revăd în R. Moldova pe președintele Franței, Emmanuel Macron, în cadrul summitului Comunității Politice Europene, găzduit de republica noastră. I-am mulțumit pentru inițiativa de a crea această platformă de dialog atât de necesară în timpurile prin care trece întreaga Europă. Țările europene trebuie să lucreze mai strâns ca niciodată, pentru a opri războiul barbar dus de Rusia în Ucraina și a restabili pacea pe continent”, a mai adăugat șefa statului.

De asemenea, Maia Sandu a mai menționat că, în efortul de aderare la Uniunea Europeană, R. Moldova se bucură de sprijin și solidaritate fără precedent din partea Franței: „R. Moldova va valorifica acest sprijin pentru a contribui la întărirea democrației în blocul comunitar și în vecinătatea acestuia. Moldova este Europa și vom demonstra aceasta prin reforme concrete”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *