Social

Maia Sandu, după ce Parlamentul European a solicitat începerea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE: „Locul Moldovei este în Uniunea Europeană – acest lucru este cerut de cetățenii noștri”

„Astăzi, Republica Moldova i s-a confirmat, încă o dată, că este așteptată în marea familie europeană”, afirmă șefa statului Maia Sandu după ce într-o rezoluție adoptată miercuri, 19 aprilie, Parlamentul European (PE) a solicitat începerea negocierilor de aderare a țării noastre la UE până la sfârșitul anului 2023.

„Locul Moldovei este în Uniunea Europeană – acest lucru este cerut de cetățenii noștri, pentru acest obiectiv muncesc instituțiile noastre și avem tot sprijinul statelor europene să devenim membru al UE. Le mulțumim prietenilor noștri europeni care au încredere în noi și apreciază contribuția noastră pentru asigurarea stabilității și păcii în regiune.

Moldova europeană este calea aleasă de cetățenii noștri. Vom spune acest lucru răspicat, cu o singură voce, pe 21 mai la Adunarea cetățenilor”, a scris președinta R. Moldova într-o postare pe Facebook.

Vă amintim că miercuri, 19 aprilie, plenul Parlamentului European (PE) a adoptat o rezoluție prin care cere începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la finalului anului 2023, după îndeplinirea celor nouă recomandări enunțate de Comisia Europeană.

Rezoluția a fost adoptată cu largă majoritate, 555 de voturi pentru, 49 împotrivă și 26 de abțineri,

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Cred ca alegerile din 2024 vor avea o alta alagere si nu integrarea europeana. RM trebuie sa munceasca mai mult pe eliminarea propagandei rusesti si moldoveniste.

    1. exact…nici in 20 de ani nu intra RM cu nostalgicii ei. Nu uitati ca toate tarile din fostul bloc comunist au asteptat cate 15-20 ani si nu au avut nostagicii RM, vorbitori de rusa, etc. Cum va fi moldova membra UE cu armata 14 rusa pe teritoriu? Cu transnistria ce face, ca acolo 99,9% sunt anti ue si pro rusia, gagauzia, la fel..
      UE da un semnal ca isi da seama ca la urmatoarele alegreri castiga comunistii. Ma uitat la niste interviuri cu niste rusi din RM ca in UE e saracia mare, ca lumea vrea sa iasa din EU, niste spalati pe creier..
      Speranta exista, dar in tineri nu in bosorogii ce viseaza a CCCP.
      Calea lor usoara e unirea, dar sunt prea divizati, unii sunt pro unire, altii cu rusia, altii cu statalitatea, etc

  2. Noi regretam ca v a o spunem.
    Incetatzi sa punetzi totdeauna po
    porul inainte :::: poporul vrea as
    ta, poporul nu vrea asta. In ocide
    nt nu exista ca un politician sa
    vorbeasca cum ca poporul vrea
    sau_ nu vrea . Politicianul isi ia ra
    spunderea proprie caci_ esti ma
    ndatat de popor si punctum.Num
    ai in tzarile din kortina de fier se t
    ransfera raspunderea pe popor
    nu pe politician. Fofarlica komu
    nista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *