Politică

Maia Sandu, după investirea Cabinetului de miniștri: „Responsabilitatea noastră este să protejăm oamenii de crizele care ne afectează țara dar și să învestim în viitor”

Așteptările oamenilor față de noul Guvern și față de stat în general sunt foarte mari, a declarat șefa statului Maia Sandu, după depunerea jurământului de către membrii noului Executiv condus de Dorin Recean. Președinta Republicii Moldova a declarat că Sarcina noului Guvern este să ofere siguranță cetățenilor.

„Responsabilitatea noastră este să protejăm oamenii de crizele care ne afectează țara dar și să învestim în viitor. Sarcina noului Guvern este să ofere siguranță cetățenilor și să pună Republica Moldova pe un făgaș de reconstrucție și dezvoltare în pofida crizelor. Proiectul nostru de dezvoltare este aderarea la Uniunea Europeană, doar așa ne putem păstra și consolida democrația, putem să accelerăm creșterea economică și să ridicăm nivelul de trai al oamenilor”, potrivit Radiochisinau.md.

Șefa statului a accentuat necesitatea consolidării securității țării din cauza războiului din Ucraina, care potrivit ei, comportă riscuri și pentru noi.

„Amenințările la adresa țării noastre rămân ridicate. Tentativele de destabilizare sunt o realitate și pentru instituțiile noastre reprezintă o adevărată provocare. Am încredere că vom menține pacea și ordinea în țara noastră”.

Reforma justiției trebuie accelerată, indiferent câte blocaje vor fi, iar reconstrucția localităților trebuie continuate, a mai menționat președinta.

Vă amintim că joi, 16 februarie, Parlamentul a acordat vot de încredere Programului de activitate și a întregii liste a Guvernului condus de Dorin Recean. Obiectivele noului Executiv sunt: asigurarea disciplinei și ordinii în instituțiile statului, dezvoltarea economică, asigurarea păcii și stabilității.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *