Actualitate

Maia Sandu, după semnarea decretului lui Putin: „R. Moldova consideră false referendumurile și nu recunoaște nicio acțiune a acestor referendumuri”

Republica Moldova nu va recunoaște nicio acțiune ulterioară întreprinsă de Rusia pe teritoriul Ucrainei. Cu o astfel de declarație a venit președinta R.Moldova, Maia Sandu, transmite Știri.md.

„R. Moldova respectă integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei și, respectiv, consideră false referendumurile și nu recunoaște nicio acțiune ulterioară a acestor referendumuri”, a declarat Sandu.

În ceea ce ține de relațiile moldo-ruse, ea a declarat că acestea ”au fost afectate dramatic de această invazie a Federației Ruse împotriva Ucrainei. Noi am condamnat și o să condamnăm în continuare acest război și o să condamnăm aceste acțiuni care nu respectă dreptul internațional și integritatea și suveranitatea altor țări”.

Vă amintim că Vladimir Putin a semnat în miezul nopții de joi spre vineri decretul prin care Rusia recunoaște independența regiunilor ucrainene Zaporojie și Herson, care au votat săptămâna aceasta pentru aderarea la Federație în așa-zise „referendumuri” nerecunoscute la nivel internațional.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *