Politică

Maia Sandu este decisă să candideze pentru un nou mandat de președinte pentru a „menține sentimentul proeuropean și pentru a evita o scădere a sprijinului de ieșire a R. Moldova de pe orbita Moscovei”

Președinta Maia Sandu este decisă să candideze în 2024 pentru un nou mandat de șef al statului, pentru a „menține sentimentul proeuropean și pentru a evita o scădere a sprijinului de ieșire a R. Moldova de pe orbita Moscovei”, a declarat ea în cadrul unui interviu pentru Bloomberg, potrivit Ziarul Național.

Potrivit sursei citate, șefa statului este încrezută că Republica Moldova va adera la UE până în anul 2030.

De asemenea, ea s-a referit și la trupele rusești, care staționează ilegal pe teritoriul constituțional al țării noastre și secretul soluționării diferendului transnistrean.

„Secretul soluționării conflictului separatist este continuarea reformelor economice și lupta cu corupția. Acest lucru va pune o națiune de 2,6 milioane de oameni pe o cale clară de aderare la UE și va arăta oamenilor din Transnistria că legăturile cu blocul comunitar, mai degrabă decât Rusia, o să le beneficieze viața”, a conchis Maia Sandu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Draga Maia…in ue nu te baga nimeni cu gagauzia si transnistria, armata 14. Daca nu era razboiul din ucraina nici naiba nu va invita. Daca nu vrei unire spune si nu mai pacali votantii

  2. Ludwig nu ai cu cine vorbi. A supt ce a putut prin US Brussels si Davos iar acum se crede mare politiciana sugingd si exploating singe romanesc. Eu as expulza pe Dodon si Shor si boarfele lui in 5 minute, Maia in US in 10, si as declara referendum pt unire in 15 dupa care mi-as da demisia in 6 luni si 20 minute. As face cadou lui Putin tot guvernul de slugi din Moldava. Daca Bucurestiuk ar refuza unirea as provoca o rascoala in Rumunia cum nu au vazut in 400 de ani.

  3. „șefa statului este încrezută…” Corect uăi ziarist din pobedistan, e o mare încrezută, nu-i ajungi nici cu prăjina la nasul ei moldovenist… Tari ghini ai mai nimerit-o chiar dacă tu de fapt ai vrut să scrii pi moldovinești șî sî spui cu totul altceva. Știi cum se zice: nu-i pentru cine se pregătește, e pentru cine se nimerește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *