PoliticăROMÂNIA

Maia Sandu intervine în problema blocajului camioanelor la frontieră. A venit cu solicitare către autoritățile române

Șefa statului, Maia Sandu, i-a solicitat, președintelui Camerei Deputaților din Parlamentul României, Ion-Marcel Ciolacu, ca autoritățile române să intervină cât mai rapid pentru a debloca și a fluidiza traficul de mărfuri la frontiera moldo-română, unde în prezent, din cauza sistării rutelor tradiționale de transport, s-au făcut cozi kilometrice de camioane. Astfel de solicitare a fost făcută de Maia Sandu în cadrul întrevederii pe care a avut-o astăzi, 6 iunie cu o delegație a Camerei Deputaților din Parlamentul României, în frunte cu Ion-Marcel Ciolacu, potrivit Realitatea.md.

Discuția s-a focusat pe situația dificilă regională, creată ca urmare a războiului din Ucraina, precum și pe agenda bilaterală.

Maia Sandu a mulțumit României pentru sprijinul oferit țării noastre de-a lungul anilor, inclusiv pentru ajutorul nerambursabil de 100 de milioane de euro, agreat în cadrul ședinței comune a Guvernelor de la Chișinău și București din luna februarie, și cele 10 milioane de euro, anunțate la Conferința de la Berlin din luna aprilie.

Membrii delegației române și-au exprimat susținerea pentru aspirațiile europene ale țării noastre, menționând că astăzi în România există un consens al tuturor forțelor politice pentru parcursul european al Republicii Moldova

De asemenea, președinta Maia Sandu a menționat că Republica Moldova își dorește să continue buna cooperare cu România, în special prin proiecte în domeniul infrastructurii de transport, a celor care vor consolida securitatea energetică a țării sau vor aduce noi investiții.

Amintim că, președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ion-Marcel Ciolacu, efectuează o vizită de lucru la Chișinău, la invitația președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Agenda vizitei la Chișinău a președintelui Camerei Deputaților, Ion-Marcel Ciolacu, include întrevederi cu președinta țării, Maia Sandu, și cu prim-ministra Natalia Gavrilița.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *