CSI / Rusia

Maia Sandu: Kremlinul va încerca pe 5 noiembrie să blocheze drumul nostru european

Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu s-a adresat moldovenilor, înaintea alegerilor locale din 5 noiembrie, îndemnându-i să participe la vot, argumentând că forţele pro-Kremlin vor încerca să blocheze drumul european al Republici Moldova, inclusiv prin cumpărarea alegătorilor, însă votul ”poate fi puternic decât încercările de vindere a Moldovei”.

”Fiecare proiect de succes înseamnă o Moldovă mai puternică, mai dezvoltată, ne oferă speranţa că putem reuşi. Nu ne complacem în lucrurile realizate, dimpotrivă, ştim că avem în faţă provocări serioase. Chiar în aceste alegeri locale, forţele pro-Kremlin, forţele pro-război vor încerca din răsputeri să blocheze drumul nostru european. Cu bani murdari, cu partide plătite de Kremlin deghizate în partide proeuropene, prin cumpărare ilegală de voturi, se va încerca, din nou, subjugarea Moldovei unor interese străine şi menţinerea ţării noastre într-o zonă uitată de lume. Instituţiile statului vor apăra democraţia. Însă doar votul vostru poate fi mai puternic decât încercările de vindere a Moldovei”, a afirmat Maia Sandu într-un mesaj adresat locuitorilor Republicii Moldova.

Ea a declarat că R. Moldova face paşi mari pe calea integrării europene şi are şansa să devină membă UE datorită votului cetăţenilor.

De altfel, în mai multe rânduri, în mesajul său, ea a subliniat importanţa votului pentru dezvoltarea Republicii Moldova şi pentru parcursul ei european.

”Este atât de important să ieşim cu toţii la vot! Să clădim cu votul nostru Moldova europeană de mâine. Obiectivul nostru comun este să construim sate şi oraşe europene. Vom reuşi dacă vom munci toţi pentru acest obiectiv. Şi el depinde de votul nostru din 5 noiembrie. Duminică, 5 noiembrie, ieşiţi la vot, toţi cei născuţi la sat şi toţi cei născuţi la oraş, şi folosiţi puterea votului vostru pentru viitorul întregii Moldove, cu toate localităţile ei frumoase”, a conchis Maia Sandu.

Comisia pentru Situaţii Excepţionale (CSE) din Republica Moldova a decis ca partidul „Şansă”, afiliat lui Ilan Şor, oligarhul fugar condamnat la 15 ani închisoare în dosarul „furtului miliardului”, să fie exclus de la alegerile locale care au loc duminică, 5 noiembrie, a anunţat vineri premierul Dorin Recean după o şedinţă a CSE în care s-a discutat un raport al serviciului de informaţii (SIS), relatează presa de la Chişinău.

Pe baza raportului SIS, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a ajuns la concluzia că grupului criminal condus de Ilan Şor încearcă să corupă alegerile şi să deturneze ordinea constituţională din Republica Moldova, relatează deschide.md.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *