MoldovaRăzboiUcraina

Maia Sandu, la 500 de zile de război în Ucraina: „Ucraina va învinge. Altfel nu poate fi. Ucrainenii sunt oamenii păcii şi noi suntem alături de ei”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, afirmă, în mesajul transmis la împlinirea a 500 de zile de război în Ucraina, că Ucraina va învinge şi exprimă solidaritatea R. Moldova faţă de poporul ucrainean.

„Azi se fac 500 de zile de când Rusia și-a început războiul brutal împotriva Ucrainei. 500 de zile de când oamenii pașnici, care dormeau în casele lor, care trăiau pe pământul lor, au fost treziți de exploziile bombelor și huruitul tancurilor. Oameni nevinovați executați și lăsați să se descompună pe străzi sau aruncați în groapa comună. La Bucea, la Irpin, la Hostomel, la Borodianka. Femei violate și copii uciși sau schilodiți de bombe”.

De asemenea, ea subliniază că viaţa oamenilor paşnici din Ucraina a fost radical schimbată din cauza acestui război.

„Cei în puteri, femei și bărbați, au luat armele în mâini și-și apără țara. Milioane de mame cu copii și vârstnici au fost nevoiți să-și lase casele și să se adăpostească în subsoluri, în stațiile de metrou sau să fugă în alte regiuni ale Ucrainei sau în alte țări. Acest război brutal seamănă moarte și teroare. Invadatorii distrug clădiri și locuințe, bombardează rețele electrice, distrug sistemele de apă, devastând totul.

Datorită curajului militarilor ucraineni, datorită rezistenței populației civile, în Moldova avem pace. Suntem solidari cu Ucraina și vom face tot ce ne stă în puteri să fim alături. Ucrainenii sunt și vor fi bineveniți în țara noastră. Drumurile și căile noastre ferate vor continua să ducă produsele ucrainene către piețele lor de desfacere. Ca parte a comunității internaționale, ne vom uni eforturile cu Ucraina pentru ca Rusia să răspundă pentru crimele sale de război.

Ucraina va învinge. Altfel nu poate fi. Ucrainenii sunt oamenii păcii și noi suntem alături de ei. Слава України!”, a scris șefa statului pe pagina sa de Facebook.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Bravo Maia Sandu ! Romanii de pe ambele maluri ale Prutului te iubesc și te admiră pt curaj , inteligență și talent politic .

    1. Pi cini iubesc românii??? Pi mamaia duplicitara ci nu zîci un cuvințel dispri români șî România? Tăt ci sî întâmplî la ea în respublikî sî faci din cauza ei șî a pobediștilor din clasa „paliticî maldavineascî”, tăt îi pintru „națiunea civicî maldavineascî” nimic dispri români sau România. Dacă idioții de la conducerea României ar avea coaie s-ar întâmpla niște lucruri (bune) pentru Națiunea Română de pretutindeni. Din păcate, vorba maestrului V. Rebenciuc, ce așteptări poți să ai de la o țară condusă de psd și Ciolacu???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *