Politică

Maia Sandu, la Conferința de securitate de la München: În acest moment, R. Moldova nu se confruntă cu „riscuri de ordin militar”

Războiul din Ucraina ne afectează grav, însă, în acest moment, țara noastră nu se confruntă cu „riscuri de ordin militar”, a declarat șefa statului Maia Sandu în marja Conferinței de Securitate de la München, Germania.

„Guvernarea de la Chișinău lucrează să asigure ordinea în republică și vrem să ne bucurăm de liniște și pace, ca să ne continuăm reformele”, a declarat Maia Sandu.

În ultimele două zile la Conferința de Securitate de la München, președinta Republicii Moldova a avut mai multe întrevederi cu omologi, lideri de guverne, dar și de organizații internaționale.

Ea a luat cuvântul în cadrul panelului de discuții „Dincolo de alianță: parteneriat pentru securitatea europeană”, alături de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, prim-ministra Danemarcei, Mette Frederiksen și Sauli Niinistö, președintele Finlandei.

De asemenea, șefa statului a subliniat că războiul din țara vecină ne afectează grav, chiar dacă, datorită Ucrainei care ține armata rusă departe de hotarele noastre, „nu avem în acest moment riscuri de ordin militar”.

Ea a spus că pentru noi astăzi „nu se pune problema renunțării la neutralitate, pe de altă parte, neutralitatea nu înseamnă că sectorul de apărare trebuie neglijat”. „R. Moldova trebuie să își consolideze capacitatea sa de apărare, inclusiv capacitatea de a gestiona atacurile hibride și cibernetice, propaganda și dezinformarea”, a adăugat Sandu.

Șefa statului s-a văzut și cu alți înalți oficiali europeni: cu Comisarul european pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, cu președintele fracțiunii Uniunii Creștin-Sociale (CSU) din Bundestagul german, Alexander Dobrindt, dar și cu Șeful Cancelariei Federale Germane, Wolfgang Schmidt, pe care i-a asigurat că noul Guvern va continua reformele începute și va accelera procesul de aderare la UE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Nimeni nu intzelege afirmatzia linistitoare
  dar lipsita de sens a doamnei Sandu ::::
  “” acum nu este pericol de invazie ruseas
  ca “”. ORI, daca transnistria este plina de r
  usi, acest pericol de invazie este permanent.
  Asta trebue spus occidentalilor nu fraze
  NAIVE ca pericolul nu este acum. Dar maine
  ??? Dar peste 2 ore ???

 2. Earasi nu vrea sai supere pe rusi cu neutralitatea. Cum nu sunt pericole d-na Presedinte.? Da coloana a 5 dirijata de rasisti,da armata 14 din Trasnistria,da amenintarile demnitarilor de stat a Rusiei.

 3. Serios ? Nu se confrunta cu riscuri militare Moldova ? Si rachetele rusesti care zboara pe deasupra teritoriului Moldovei ce sunt, randunele ? Si armata rusa din Transnistria ce este ? Ce jeguri ordinare ! Ce carpe de conducatori are Moldova !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *