Politică

Maia Sandu le dă în OBRAZ politicienilor din opoziție, care își trimit copiii în Occident, dar promovează interesele Kremlinului. „De ce nu vreți ca copiii Moldovei să trăiască ca în UE? Ați văzut grădinițe și școli reparate din bani de la Kremlin?”

Șefa statului Maia Sandu i-a criticat dur pe politicienii din opoziție, care promovează cu înverșunare interesele Kremlinului, dar în același timp preferă să-și trimită copiii la învățătură în Occident, dețin pașapoarte ale statelor europene, au afaceri în UE și chiar beneficiază de plăți sociale din partea statelor pe care le blamează, a declarat vineri, 17 martie, în Parlament, în timpul unui discurs rostit în fața deputaților. Menționăm că îin sală au lipsit reprezentanții Blocului „Comuniștilor și Socialiștilor”, dar și cei ai Partidului „ȘOR”, transmite Ziarul Național.

„Deputații sunt aleși de oameni ca să-i reprezinte. Oamenii v-au dat încrederea de a le îmbunătăți viața. Indiferent de culoarea politică, oamenii care v-au ales vor să trăiască acasă așa cum văd că se trăiește în țările europene. E timpul să nu-i mai țineți captivi pe cetățeni unor sperietori, să vă îndepliniți datoria. Voi mergeți des prin orașele europene, chiar și cei care strigă împotriva UE. Chiar dacă ați fugit din sală, sunt sigură că mă auziți.

Copiii unora dintre voi învață acolo, voi mergeți în vacanță acolo, alții au și pașapoarte europene, unii chiar beneficiază de plăți sociale, fac afaceri în UE. Oare voi nu vreți ca copiii Moldovei să trăiască ca acolo? Ca în UE? Sau vreți ca copiii voștri să fie aruncați în închisoare pentru că scriu o postare critică la adresa conducerii țării, așa cum se întâmplă în Rusia?

Oare voi nu vreți ca moldovenii să aibă libertatea de a construi țara așa cum vor și nimeni să nu se amestece în treburile interne ale țării noastre? Ați văzut multe grădinițe, spitale și școli reparate din bani de la Kremlin sau donații pentru dezvoltarea localităților? Dinspre Kremlin ne vin doar amenințări, embargouri și șantaj. De acolo vine doar război, suferință și sărăcie. UE este unica noastră șansă de a construi o țară în care doar cetățenii ei au dreptul să-și decidă soarta”, a declarat Maia Sandu.

Astfel, în opinia președintei, unii politicieni „se fac deja luntre și punte pentru a vinde R. Moldova Kremlinului”.

„Ca să revină la putere și să sugrume Moldova mai departe. Și hoții, vânzători de țară, și Kremlinul au același obiectiv: să facă Moldova slabă ca să o poată folosi după bunul plac. Din păcate, în Parlament sunt și deputați care nu reprezintă oamenii, ci reprezintă hoții de miliarde. Știu că și voi mă auziți, chiar dacă nu sunteți aici. Ei s-au vândut oligarhilor și vor să vândă și Moldova. Gruparea Șor are o misiune clară de la Kremlin și FSB – să aducă războiul în Moldova. Scopul lor este să organizeze destabilizări și să dea jos prin violențe guvernarea aleasă în mod democratic. Instituțiile Moldovei nu vor permite ca republica să fie închinată unor criminali”, a conchis Maia Sandu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Foarte frumos si curajos vorbit, bravo! Dar unde sunt cetatenii care apara cele proclamate de presedinta tarii? Dece cand au iesit cei 1000 de imbecili de la partidul Sor in strada, nu au fost intampinati de 10.000 din ceilalti? Unde sunt ei si cu ce se ocupa? Au treburi mai importante?

  2. În limba română se spune: le bate obrazul. În molotoveneascî se spuni cum scrii la titlu… „le dă în obraz”, nu știm cu ce da ghini cî li dă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *