MoldovaUcraina

Maia Sandu, mesaj de Ziua Independenţei Ucrainei: „Suntem etern recunoscători pentru forța cu care Ucraina protejează pacea și securitatea în regiune”

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de Ziua Independenţei Ucrainei, care este marcată pe 24 august. Ea a apreciat curajul poporului ucrainean care luptă pentru dreptul său de a exista ca stat independent, reiterând în acelaşi timp că cetățenii R. Moldova sunt etern recunoscători pentru forța cu care Ucraina protejează pacea și securitatea în regiune, potrivit Jurnal.md.

„Astăzi Ucraina își sărbătorește cu demnitate Ziua Independenței. Independența este atunci când cetățenii își pot decide singuri viitorul, când au libertatea de a-și construi propria țară așa cum o văd ei. Ucrainenii, prin curajul și determinarea lor nemărginită, ne reamintesc acest adevăr în fiecare zi”, a menționat Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului a adăugat că Republica Moldova privește cu adânc respect spre Ucraina, nu doar ca vecin, ci ca un simbol al rezistenței și speranței.

„Suntem etern recunoscători pentru forța cu care Ucraina protejează pacea și securitatea în regiune, devenind astfel un bastion al libertății pentru milioane de europeni. În această zi, speranța mea este ca pacea să revină cât mai curând în casele ucrainenilor, iar Ziua Independenței Ucrainei să nu mai fie niciodată umbrită de război și de suferință. Slava Ukraini!”.

Menționăm că la 24 august, Ucraina sărbătoreşte independenţa de URSS din 1991. La 24 februarie 2022 țara a fost invadată de trupele militare ruse, un război sângeros care a provocat sute de mii de morţi şi distrugeri imense în țara vecină.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Mai prostilor, care sunteti prost, Ucraina nu va apara pe voi, moldovenii, ci se apara pe ei insisi. Daca nu erati atat de prosti ati fi vazut ca situatia din Transnistria este cauzata chiar de Ucraina, pt ca Ucaina a permis, atunci cand era prietena cu Rusia, tranzitul de armament pe teritoriul sau intre Rusia si Transnistria. Intre timp rusii si ucrainenii se razboiesc, dar raul a pornit in Transnistria si de la ucraineni. In plus, ucrainenii v-au ciopartit tara si voi nu vreti sa vedeti ca o parte din Moldova lui Stefan se gaseste furata de ucrineni. Si voi acum le multumiti. Pt ce naiba le multumiti ? Ca prosti mai sunteti ! Le multumiti pt ca v-au facut si va fac rau in continuare ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *