Actualitate

Maia Sandu nu o va lăsa pe Guțul să intre în guvern atâta timp cât aceasta “lucrează pentru un grup criminal”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a explicat ieri de ce nu a semnat un decret privind introducerea în guvernul moldovean a bașcanului autonomiei găgăuze, Eugenia Guțuțu, în cadrul guvernului moldovean.

Potrivit lui Sandu, ea nu o poate include pe Guțul în guvernul moldovean atâta timp cât “lucrează pentru un grup criminal”.

“Dacă ea începe să reprezinte interesele cetățenilor, rupe legăturile cu grupul criminal, atunci va fi o altă situație. Dar acum avem dovezi – eu, dumneavoastră, procuratura – că această persoană este condusă de (oligarhul moldovean fugar Ilan – n.r.) Șor, iar ea este membră a unui grup criminal”, a subliniat ea.

Președintele moldovean a adăugat că “cineva care face parte dintr-un grup criminal nu poate fi membru al guvernului”.

La 19 iulie, Eugenia Guțul a depus oficial jurământul în calitate de bașcan al Găgăuziei. Ceremonia a avut loc cu numeroase nereguli și fără participarea predecesorului lui Guțulescu în funcție, Irina Vlah, și a conducerii moldovenești.

Au trecut aproape patru luni de atunci, dar Maia Sandu, care ar trebui să îl numească pe Guțul în fruntea executivului prin decret, nu a făcut acest lucru. În același timp, legea nu stabilește un termen limită pentru ca președintele moldovean să îl numească pe bașcanul găgăuz în guvern.

Gutsul însăși a declarat anterior că partidul de guvernământ din Republica Moldova nu o va include în guvern, dar pentru ea este “o chestiune secundară”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Se supara, nu se supara Maia Sandu e totuna pt ca faptele sunt deja consumate. Din moment ce Eugenia Guțul este deja pusa in functie, Maia Sandu este pusa in fatza faptului implinit atat timp cat statul IMPOTENT denumit RM nu are autoritate intr-o mana de teritoriu. Cand ii auzi pe moldoveni ca “noi trebuie sa fim independenti” te bufneste rasul.

  2. Pai daca “fâțca de Comrat” e compromisa penal sa foloseasca toate masurile punitive legale din dotare, sa-i traga surupurile, ca sa plece de buna voie. Ca aflarea sa in in acest postura chin sa-i fie.
    Îsi mai amintesc moldovenii de catalanul de la Barselona care era pus cu multa zarva pe separare fata de Madrid. Astazi se mai aude ceva despre el?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *