Actualitate

Maia Sandu: O să fim cu ochii pe primar și pe echipă pentru că suntem locuitori ai Chișinăului

„O să fim cu ochii pe primar și pe echipă pentru că suntem locuitori ai Chișinăului, pentru că noi am pus obrazul și suntem cu toții responsabili și vom avea grijă ca aceste angajamente să fie îndeplinite”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu spune că partidul pe care îl reprezintă este gata să pună umărul pentru a-l ajuta pe Andrei Năstase la conducerea Primăriei. „Am venit cu anumite solicitări în această campanie pentru ca Andrei Năstase să-și asume angajamente concrete pe educație și vom fi în special cu ochii pe educație și aici vom încerca să ne implicăm dacă nu prin oameni în echipă, cel puțin o să venim cu inițiative pentru noul primar și o să-l convingem să promoveze aceste inițiative”, a declarat politiciana.

Întrebată de ce nu a candidat la șefia Primăriei, Maia Sandu a menționat că PAS a ales unitatea forțelor antioligarhice proeuropene pentru că anul curent vor avea loc și alegeri parlamentare, care sunt foarte importante. „O să recunosc că dacă nu aveam aceste alegeri parlamentare, puteam avea și altă decizie la PAS. Decizia noastră a pornit strict de la contextul concret – avem de câștigat o victorie hotărâtoare în acest an la alegerile parlamentare, care este mult prea importantă ca să încercăm să facem competiție”, a spus lidera PAS. De asemenea, Maia Sandu a menționat că PAS a analizat varianta unui candidat din afară, care să vină din societatea civilă, dar a decis să susțină candidatura lui Andrei Năstase.

În opinia președintei PAS, voturile alegătorilor lui Valeriu Munteanu și Constantin Codreanu au fost foarte importante în turul doi. Totodată, au contat voturile celor care în primul tur nu au ieșit la urne.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *