Politică

Maia Sandu, reacție la declarațiile lui Lavrov: „Facem acest lucru ca să asigurăm un spațiu informațional obiectiv pentru ca cetățenii noștri să poată să analizeze lucrurile pornind de la informații obiective și nu de la propagandă și surse false”

Legea securității informaționale reprezintă decizia suverană a Parlamentului și a Președinției Republicii Moldova și a fost necesară pentru a combate dezinformarea. Astfel a comentat șefa statului Maia Sandu la declarațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care a acuzat ieri, 23 iunie, că autoritățile din Republica Moldova anulează „tot ce e rusesc, la fel ca și Ucraina”.

„Această lege ține de decizia suverană a Parlamentului, a Președinției țării noastre și această lege a fost necesară pentru a combate dezinformarea. Facem acest lucru ca să asigurăm un spațiu informațional obiectiv pentru ca cetățenii noștri să poată să analizeze lucrurile pornind de la informații obiective și nu de la propagandă și surse false”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc cu puțin timp în urmă, Maia Sandu.

Vă amintim că ieri, că Serghei Lavrov a declarat într-un interviu pentru presa din Belarus că autoritățile Republicii Moldova încearcă să „anuleze tot ce este rusesc”.

„Din păcate, acum Moldova, la fel ca și Ucraina încearcă să anuleze tot ce este rusesc. Președintele a semnat o lege care nu mai permite difuzarea la nicio știre din Rusia în Moldova. Este trist”, a declarat ministrul.

Duminică, 19 iunie, președinta R.Moldova, Maia Sandu, a promulgat legea securității informaționale, prin care este interzisă difuzarea emisiunilor de știri și analize politice din Rusia, principala modalitate a regimului dictatorial de la Kremlin de a-și transmite propaganda.

Legea securității informaționale prevede că interdicția se va aplica și după expirarea stării de urgență instituită în Republica Moldova după ce Rusia a invadat Ucraina.

Sursa: Jurnal.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

 1. Bine ar fi dacă javrov ar avea dreptate. Din păcate pentru poporul român de pe acele meleaguri nu are dreptate. A scoate rassia din mintea maldavanului echivalează cu a îi face lobotomie.

  1. Ideea de scoate ”rusia” din mintea moldoveanului e corecta.
   Dar cum procedezi tu, prin denigrare, o bagi mai adânc.
   Nu ași vrea să cred că faci intenționat.
   N.B.
   Nu puține gafe și porcării a ”pu*liticienilor” din Țară au dus la starea asta.
   M-am ciondănit cu mai mulți psd-iști pe acestă problemă.
   Așa că mai ai și alt front de lucru. Hai să facem curățenie fiecare în casa proprie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *