Social

Maia Sandu s-a întâlnit cu Ambasadoarea Estoniei. „Țara noastră a preluat din bunele practici estoniene de digitalizare a serviciilor publice”

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Republicii Estonia în R. Moldova, cu sediul la București, Ingrid Kressel Vinciguerra. În discuții, șefa statului a apreciat relațiile excelente dintre țările noastre și sprijinul politic consistent pe care ni-l oferă Estonia în calea noastră de aderare la Uniunea Europeană, transmite Serviciul prezidențial de presă.

Estonia este un important partener pentru modernizarea țării, oferind Republicii Moldova asistenţă de dezvoltare în mod prioritar. Pe parcursul anilor, țara noastră a preluat din bunele practici estoniene de digitalizare a serviciilor publice. De asemenea, experiența Estoniei în domeniul transformării digitale și în utilizarea inteligenței artificiale poate servi un bun exemplu pentru Moldova, precum și cea în asigurarea securității cibernetice și contracarării amenințărilor hibride. 

Pe final, președintele i-a mulțumit Ambasadoarei Ingrid Kressel Vinciguerra pentru serviciul său în fortificarea relațiilor bilaterale și i-a urat mult succes în viitor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *