Social

Maia Sandu s-a întâlnit cu premierul canadian. Despre ce a discutat cu Justin Trudeau

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu şi-a început vizita oficială în Canada. Joi, 11 mai, la Ottawa, s-a întâlnit cu premierul Justin Trudeau. Consolidarea democraţiei, gestionarea crizei refugiaţilor şi problemele cu care se confruntă moldovenii din Canada au făcut obiectul discuţiei dintre cei doi oficiali. 

„I-am mulțumit Premierului Trudeau pentru susținerea fermă a guvernului canadian pentru parcursul nostru democratic. Am menționat expertiza, instruirile și asistența de care avem nevoie ca să ne dezvoltăm sectorul de apărare și de securitate națională. Am mulțumit domnului Prim-ministru pentru ajutorul primit anul trecut ca să gestionăm mai bine criza refugiaților”, a transmis Maia Sandu prin intermediul serviciului de presă al Preşedinţiei. 

Canada co-prezidează, împreună cu Germania, Grupul de lucru privind situația umanitară a refugiaților de la noi, în cadrul Conferințelor ministeriale ale Platformei de Sprijin pentru Moldova.

Menționăm că vineri și sâmbătă, președinta R. Moldova se va afla în Statele Unite, la Chicago, unde va participa la cea de-a 9-a ediție a Convenției Moldo-Americane.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *