Politică

Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele islandez, la Reykjavik. „Am abordat cu Președintele Jóhannesson cooperarea bilaterală dintre țările noastre”

Miercuri, 17 mai, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu președintele islandez Guðni Th. Jóhannesson. Cu ocazia celor 28 de ani de relații diplomatice cu Islanda, șefa statului a discutat cu omologul său despre cooperarea bilaterală dintre cele două țări.

„Am abordat cu Președintele Jóhannesson cooperarea bilaterală dintre țările noastre și am salutat finalizarea negocierilor pe Acordul de Comerț Liber cu EFTA, care urmează a fi semnat în luna iunie și care ne va permite să creștem schimburile comerciale”, a declarat Maia Sandu.

În context, cei doi șefi de stat s-au referit și la situația complicată din regiunea noastră, reiterând angajamentele Republicii Moldova de a contribui la menținerea păcii și securității în zonă, potrivit Radiomoldova.

Precizăm că Islanda deține președinția Consiliului Europei, iar astăzi, la Reykjavik, continuă cel de-al patrulea summit al organizației.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *