Actualitate

Maia Sandu și Igor Dodon – două fețe ale aceleiași monede

Oricât n-ar încerca și unul și celălalt să-și camufleze românofobia, sub masca „europenismului” și moldovenismului civic în primul caz, și sub masca patriotismului „moldovnesc” în al doilea, este clar că ambii urăsc ideea de românism, nu întâmplător au guvernat împreună. Lumea uită, dar „anti-corupta” Maia Sandu a acceptat să facă parte din Guvernul Gaburici, votat de Vladimir Voronin și i-a avut drept colegi de cabinet pe Stephane Bride, Pavel Filip sau Vasile Botnari. 

Acest stat avorton al pactului Hitler-Stalin, gândit exclusiv ca o armă și instrument împotriva românilor, le-a dat lor șansa să fie cineva în viață. Ce-ar fi fost ei, dacă RM se unea în anii ‘90? Cine ar fi avut de nevoie de “profesionalismul” lui Dodon și de „lupta cu mafia” a Maiei Sandu?

SIS-ul controlat de Maia Sandu încearcă să scoată AUR din campania electorală. SIS-ul controlat de Dodon/Plahotniuc l-au expulzat în anul centenar pe George Simion.

SIS-ul controlat de Maia Sandu, evident că nu vede un pericol de „influențare” externă în cazul PAS care e controlat direct de Ambasada Germană/SUA. SIS-ul controlat de Dodon nu vedea o problemă că PSRM primea ordine de la Ambasada Rusă, iar banii le veneau pe față din Rusia (via Bahamas). În ce stat din lumea asta, președintele țării e filmat cum ia bani de la oligarhul nr1 al țări și… nimic nu se întâmplă.

Dacă, doamne ferește, vine vreun român pe aici, cu altceva decât cu donații și ajutoare umanitare – trebuie imediat scos de aici, interzis, iar dacă nu, măcar linșat mediatic

Statalismul moldovenesc se rezumă la a expulza români și a le interzice să participe în campania electorală. Pentru altceva sunt prea impotenți.

Acest stat caricatural, unde nimeni nu funcționează, devine vajnic și puternic doar când vine vorba de români. Pentru că doar noi românii, născuți aici și nu doar, putem pune punct acestei bătăi de joc numite statul suveran, independent și neutru Respublica Maldova.

Mihai Ștefănescu

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *